To się musiało wydarzyć! Przedsiębiorcy z branży gastronomicznej nie mogą już czekać na otwarcie lokali. Na Podkarpaciu restauracja „U Schabińskiej jedzenie i spanie w Jaśle” od 4 maja przyjmuje gości stacjonarnie. Wszystko zgodnie z obowiązującymi przepisami i z zachowaniem niezbędnego reżimu sanitarnego. Polak potrafi!
Grzegorz Schabiński (36l) właściciel jasielskiej restauracji wyprzedził wszystkich restauratorów w Polsce i już 4 maja wraz z otwarciem hotel udostępnił swoją restaurację dla gości! Jak to zrobił?
-Nasz hotel U Schabińskiej – jedzenie i spanie w Jaśle od dwóch miesięcy jest zamknięty. Zajmuje on budynek przy ul. Floriańskiej 42, na parterze którego działała do marca restauracja. Od poniedziałku, 4 maja br. można już go uruchomić, ale restauracji jeszcze nie wolno. W Jaśle sala restauracyjna nadal będzie zamknięta, ale uruchomiliśmy restaurację hotelową!- podsumowuje właściciel.
Dalsza część artykułu przeczytasz na se.pl