Restauratorzy z Jasła będą wdzięczni Magdzie Gessler (66 l.) do końca życia. Zawdzięczają jej biznesowy sukces oraz… zdrowie.
W tym roku minie sześć lat od momentu, w którym Magda Gessler zawitała do restauracji Grzegorza i Katarzyny Schabińskich w Jaśle.
Budynek przypominał pałac, a w środku były pustki. Gessler od razu zarządziła, że nazwisko właścicieli będzie nazwą, a lokal udostępni swoim gościom schab po 2 złote za porcję.
Schabińscy byli w szoku, ale poddali się woli Gessler. Już po kilku tygodniach okazało się, że miała rację, a ich firma rozrosła się tak bardzo, że dziś mają 7 restauracji, własną masarnię, muzeum lizaka i muzeum złotej rybki.
Do szczęścia brakowało im tylko jednego… zdrowia.
„No i to nam znowu pani Magda uświadomiła” – wyznaje w rozmowie z „Życiem na Gorąco” Grzegorz Schabiński.
„Spotkaliśmy się z nią kilka miesięcy temu, kiedy kręciła 'Kuchenne Rewolucje’ w innym lokalu, w naszej okolicy” – dodaje.
Dalszą część artykułu przeczytasz na pomponik.pl